طرز تهیه والک پلو به سه روش مختلف

 

والک پلو با ماهی, والک پلو مجلسی, طرز تهیه والک پلو با مرغ

طرز تهیه والک پلو

دستور پخت والک پلو

والک پلو غذای سنتی کرمانشاه، تهران و شمیرانات میباشد که با سبزی کوهی والک یا سیرک تهیه میشود.

والک یک گیاه کوهی میباشد که در ماه های اردیبشهت و خرداد در دامنه های البرز و زاگرس به صورت خودرو رشد میکند  که بویش مشابه سیر میباشد و برگهایی دراز دارد. این غذای محلی مخصوص تهران و شمیرانات و البرز و کرمانشاه میباشد.  والک پلو کرمانشاهی و والک پلو تهرانی به نام سیرَک پلو هم شناخته میشود.

والک یکی از گیاهان مفید برای تصفیه خون و ناراحتی های گوارشی میباشد. والک پلو تهرانی را میتوانید به تنهایی یا در کنار ماهی، مرغ و گوشت میل نمایید.

والک پلو مجلسی:

مواد لازم والک پلو مجلسی:

 برنج ۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
روغن ۴ قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم
 والک  نیم کیلوگرم
ساقه سیر ۲ رقم در صورت میل‌کردن
 زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه پلویی به مقدار لازم
سیر  یک حبه در صورت میل‌کردن
زعفران به مقدار لازم
سیب زمینی برای ته دیگ

طرز تهیه والک پلو مجلسی:

برای تهیه سیرک پلو یا والک پلو مجلسی ابتدا برگهای والک را پاکیزه کرده بشویید و در آبکش بگذارید تا آبش برود.

والک ها را به اندازه نیم تا 1 سانتی متری با چاقو خرد کنید.

والک را با کمی روغن داغ‌کردن دهید. ساقه های سیر را که خرد کرده اید به تابه افزایش کرده و داغ‌کردن دهید.

در انتها مقداری ادویه و سیر خرد شده را به مواد بیفزایید و  مخلوط نموده بوی سیر که بلند شد شعله را کم کنید.

برنج را که  به مدت 2 ساعت در آب نمک خیسانده اید را بپزید و آبکش کنید.

بیشتر:  4 روش پخت آبگوشت سیر مقوی و خوشمزه

آب برنج که کشیده شد، برنج را به سبزیجات در حال داغ‌کردن خوردن افزایش کنید و به آرامی با هم مخلوط کنید.

مقداری زعفران دم کرده روی برنج بدهید.

ته قابلمه را ته دیگ سیب زمینی بگذارید و سپس مخلوط برنج و سبزیجات را داخل قابلمه ریخته و بگذارید دم بکشد.

میتوانید به جای مخلوط کردن سبزیجات را لابه لای برنج بریزید و دم کنید.

استفاده از ادویه ها و سیر در این دستور پخت به ذائقه خودتان بستگی دارد. شما میتوانید والک را تنها به همراه کمی روغن پیاز داغ‌کردن دهید و لا به لای برنج دم کنید.

والک پلو مجلسی, طرز تهیه والک پلو با مرغ, خواص والک

طرز تهیه والک پلو با مرغ

والک پلو تهرانی:

مواد لازم والک پلو تهرانی

 والک  400 گرم
برنج 500 گرم
روغن مایع 100 گرم
نمک و آب به میزان لازم

روش دوم طرز تهیه والک پلو تهرانی

در روش دوم برای تهیه والک پلو نیازی به سرخ کردن والک و افزودن سبزیجات دیگر به برنج ندارید.

برنج را به مدت 2 ساعت در آب نمک بخیسانید.

والک ها را پاک کرده بشویید و آبکش کنید و سپس به اندازه بند انگشت خرد کنید.

قابلمه ای را روی حرارت گذاشته تا نیمه از آب پر کنید و مقداری نمک به آن افزوده و صبرکنید به جوش بیاید.

آب برنج را خالی کرده و در قابلمه در حال جوش بریزید و شکیبایی کنید حدود یک ربع بجوشد و نیم پز شود.

والک های خرد شده را به قابلمه افزایش کرده و 5 لحظه دیگر به جوشاندن برنج ادامه دهید و سپس آبکششان کنید.

بیشتر:  طرز تهیه مرغ ماخانی (مرغ کره ای)

ته قابلمه را با ته دیگ دلخواهتان بپوشانید و والک پلو را داخل قابلمه ریخته و به مدت 40 تا 45 لحظه روی حرارت ملایم دم بگذارید.

خواص والک, والک پلو تهرانی, طرز تهیه والک پلو

طرز تهیه والک پلو با گوشت

روش سوم طرز تهیه والک پلو تهرانی

در روش دوم والک پلوی کته ای درست میکنیم که خواص برنج هم به خوبی حفظ شود. قابلمه ای را تا نیمه از  آب پر کنید و روی حرارت بگذارید به جوش آید.

والک های خرد شده را درون قابلمه ریخته و 5 لحظه بجوشانید تا نرم شود.

در همین حین قابلمه دیگری را روی حرارت بگذارید و برنج را داخلش ریخته و به اندازه دو مساوی برنج آب ، مقداری نمک و روغن به آن افزوده و بدون گذاشتن در قابلمه ، اجازه دهید آب برنج روی حرارت ملایم به جوش آمده و تبخیر شود.

با قاشق برنجها را از اطراف قابلمه به سمت وسط قابلمه هدایت کنید تا حالت تپه ای بگیرد و والک ها را به قابلمه افزایش کرده و در قابلمه را بگذارید و نیم ساعت شکیبایی کنید تا برنج دم بکشد.

 خواص والک, والک پلو تهرانی, طرز تهیه والک پلو

طرز تهیه والک پلو مجلسی

نکات لازم برای تهیه والک پلو مجلسی

اگر میخواهید والک پلو با گوشت میل نمایید میتوانید با مقداری گوشت چرخ کرده و پیاز و ادویه ، کوفته ریزه درست کرده و در روغن سرخ کنید و هنگام سرو کنار کاسه بچینید و والک پلو با گوشت را میل نمایید.

والک در کرمانشان و زنجان هم استفاده میشود.

برای خوش طعم تر شدن این غذا بعد از آبکشی میتوانید مقداری سماق به آن افزایش کنید.

بیشتر:  طرز تهیه ساندویچ گوشت ژیروسی

والک را میتوانید بعد از خرد کردن یا سرخ کردن در فریزر برای طولانی مدت نگهداری کنید.

برای تهیه والک پلو با مرغ میتوانید هنگام دم کردن برنج لای آن مرغ سرخ کرده زعفرانی بگذارید. یا مرغ را هنگام سرو کنار والک پلو بکشید.

میتوانید هنگام داغ‌کردن دادن سبزیجات، پیازچه خرد شده هم به آن ها افزایش کنید.

سبزی والک خشک را هم میتوانید برای والک پلو استفاده کنید.

دستور پخت والک پلو, والک پلو چیست, طریقه مصرف والک

خواص والک

خواص والک یا سیر کوهی

مصرف والک یا سیر کوهی برای تنگی نفس و آنفولانزا و سیاه سرفه ، تصلب شرایین و اتساع روده مفید میباشد.

مقدار بالای منگنز موجود در والک سبب پیشگیری از سفید شدن زودرس موها و درمان سفیدی مو میشود.

والک به انبساط عروق خونی و کاهش فشار خون کمک میکند.

سرشار از ویتامین ث میباشد که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.

خواص پیاز والک شبیه به سیر میباشد و به تصفیه خون کمک میکند .

برای کاهش قند خون و پیشگیری از فشار خون برای مبتلایان به دیابت مفید میباشد.

درمان سرگیجه

عکس عفونی کننده و عکس کرم معده و روده.

درمان نسیان و تقویت اعصاب

درمان دردهای رماتیسم، سیاتیک و نقرس

املاح زیاد موجود در والک خون را قلیایى کرده و اسیدی بودن آن را از بین مى‌برد.

والک  ملین و اشتهاآور میباشد.

 

 

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه انواع غذا با گوجه

طرز تهیه انواع غذا با گوجه فرنگی طرز تهیه 8 نوع غذا با گوجه، از …